Painea de casa cu seminte de in (Omega3, Fibre, Proteine, Vitamina B1, Mangneziu, Fosfor, Seleniu) floarea soarelui si susan (Vitaminele B, D, E, F) este o sursa uimitoare de vitamine si fibre. Pe langa faptul ca ajuta digestia, consumand-o regulat, ajuta si in cura de slabire. Se face foarte usor, in cateva minute.

Avem nevoie de:
-    Faina
-    Apa
-    Drojdie
-    Praf de copt
-    Ulei
-    Sare
-    Seminte (susan, in , floarea soarelui)

Eu am folosit doua feluri de faina, faina de grau neagra si faina de grau dietetica macris integral. Pentru cele 8 painite am avut nevoie de 800 ml apa calduta, o lingurita de sare, 50 g drojdie proaspata, un pliculet de praf de copt stins cu putin otet, 3 linguri de ulei, mixul de seminte si faina in proportii diferite cat cupinde. Am pus toate ingredientele intr-un vas si am framantat cateva minute (aprox.5 min).

                                                        
Am format 8 painite si le-am pus la crescut direct in tava.

                                   
Le-am copt aproximativ 35 minute.

                                   
Super gust, super calitate !

Pofta buna !

 

Write comment (0 Comments)

 

Ingrediente:
- carne de vita (reteta originala este cu coada de vita; eu am folosit muschi)
- morcov
- apio (tulpina telina)
- ardei diferite culori
- praz/ceapa verde
- usturoi
- condiment (sare, piper, dafin, cimbru, rozmarin proaspat)

Mod de preparare:
Bucata de carne intreaga se baga la cuptor cu sare, piper si ulei de masline pana se rumeneste (1ora).

                                                     
Intre timp, in tava in care se va dori coacerea, se trag legumele in ulei de masline, pe ochiul de la aragaz, se adauga toate condimentele si se fierb aprox. 10 min. 

                                                 
Dupa ce carnea de vita se raceaste, se taie cubulete (pt muschi) si rondele (coada cu tot cu os) si se amesteca cu legumele.

                                                 
Se adauga rosii cubulete in bulion, se amesteca usor tot, se da intr-un clocot.

                                                 
Apoi tava se acopera si se baga la cuptor la foc mic (aprox 3-4 ore).

                          

E o reteta care ia mai mult timp, dar va garantez ca se merita.

Pofta buna !

Write comment (0 Comments)

Pentru tagliatelle avem nevoie de:
- 100 g faina
- 1 ou
- ulei de masline (1lingurita)
- sare

Mod de preparare tagliatelle:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta, apoi se intinde foarte bine rezultand o foaie subtire (aprox 1-2 mm, ca la taiteii de casa) si se taie la dimensiunile dorite. Se fierb aproximativ 1-2 min, iar daca folositi tagliatelle cumparate, se fierb conform indicatiilor producatorului.

                                                      

Ingrediente:
- tagliatelle
- somon
- capere
- busuioc proaspat
- usturoi
- sos de rosii
- sare


Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinsa se pun 2 linguri ulei de masline, usturoiul pisat care se trage in ulei aproximativ 20 sec, sosul de rosii, caperele si somonul taiat cubulete (max 5 min), iar la sfarsit (cu 30 sec inainte) se adauga busuiocul proaspat (maruntit sau intreg). Se orpeste focul, se adauga pastele si se amesteca cu grija.

                            

    Buon appetito !

Write comment (0 Comments)

 

Vopsirea oualor intr-un timp scurt si fara vopsea din comert.

  Desi mai veche, aceasta metoda de a vopsi ouale cu ajutorul hartiei creponate ma fascineaza; este simplu de facut (30 minute pentru 10 oua), este interesanta si mai ales evitam folosirea vopselelor toxice. Rezultatul este …..minunat.
  Sa trecem la treaba.

Write comment (2 Comments)

   

   

    Rapid, sanatos si gustos

    Pentru cine tine post, dar si pentru cine doreste sa manance sanatos, va propun o reteta excelenta de taitei de orez.

Ingrediente: 
-  Morcov;
-  Vanata;
-  Dovlecei;
-  Ardei;
-  Ceapa/praz;
-  Mango;
-  Taitei de orez;
-  Ulei/unt;
-  Condimente: sare, piper, curry.

Preparare :
    Dupa cum am mai spus, nu dau cantitati, acestea fiind variabile, in functie de preferinte, dar si imaginatie. Deasemenea puteti opta pentru alte legume sau

Write comment (0 Comments)

 

Rapid, sanatos si gustos

    Pentru ca imi place sa mananc bine, dar nu ma innebunesc cu statul in bucatarie, am inventat serialul “rapid, sanatos si gustos”, venind cu idei , pentru a gati cat mai rapid, dar in acelasi timp sanatos si gustos.
Astazi va propun salata de fasole boabe.

    Avem nevoie de:
-  Fasole boabe
-  Ardei gras diverse culori
-  Marar
-  Masline
-  Ceapa verde
-  Castraveti verzi
-  Ridichi
-  Putin ulei (de masline)
-  Lamaie sau otet balsamic
-  Condimente dupa gust

Write comment (0 Comments)

  

   

    Rapid, sanatos si gustos !!

    Aceasta reteta poate fi adaptata atat pentru periaoda cand tinem post sau regim de slabit, dar si atunci cand vrem sa ne desfatam cu ceva mai “nesanatos”.
    Eu va prezint varianta sanatoasa si super gustoasa, preferata de intreaga familie.

    Avem nevoie de:
•   5 vinete mari (cat incape in tava in definitiv)
•   cateva rosii
•   cas proaspat sau cascaval
•   putin ulei de uns tava
•   condimente dupa gust

Write comment (0 Comments)

Ingrediente:
- 350 g faina
- 300 g unt usor topit
- 6 linguri smantana
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- un pliculet de amoniac (stins cu zeama de lamaie sau otet)

Preparare:
Din toate ingredientele se face un aluat care nu se framanta foarte mult, dar care se va da la rece pentru minim 30 minute.

Crema: 200g nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust si bezeaua de la cele doua oua (albusurile).
Cornuletele se dau prin zahar vanilinat dupa ce se racesc.

Pofta buna !

Write comment (0 Comments)

Ingrediente :
- 350 g nuca macinata
- o cana cu apa
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 10 oua
- un plic praf de copt ( stins cu zeama de lamaie sau otet)
- mirodenii (vanilie, rom, coaja de lamaie etc).

Preparare :
A. Nuca, apa, zaharul si cacao se fierb intr-o cratita (ceaun tuci) pana devine ca un terci. Se da jos de pe foc si dupa ce se raceste, cat sa suportam degetul, se pun pe rand 7 galbenusuri, care se omogenizeaza usor.
B. Separat se bat 10 albusuri spuma cu 2-3 linguri zahar pana devine ca o bezea.

Write comment (0 Comments)

Generalitati:
In general prajiturile cu foi, par la prima vedere mai pretentioase, avem insa avantajul ca aceasta reteta de foi, in afara faptului ca este simplu de facut , nu necesita nici foarte multe ingrediente si nici nu este costisitoare. In plus le putem face azi si le putem umple maine sau peste cateva zile, cu orice crema dorim, dupa preferinta.    

Ingrediente:
-  3 oua
-  7 linguri de zahar
-  7 linguri de ulei
-  7 linguri de lapte
-  1 pachetel de amoniac  stins cu zeama de lamaie sau otet
-  mirodenii (esente de rom, vanilie, coaja de lamaie, etc) dupa preferinte
-  faina cat cuprinde...

Write comment (0 Comments)
   

Legaturi utile  

   
© Atelier Handmade Elena - (www.oalasubpresiune.ro)